×

Writing Task’lar için feedback session’lar nasıl olacak?

Dileyen öğrenciler yazdıkları yazılara feedback alabilmek amacıyla kendi şubelerinin ders sorumlusuyla ofis saatleri içinde görüşebilirler. Ofis saatlerini öğrenmek için buraya tıklayınız.

Writing Task’ları puanlandırılacak mı?

Hayır, puanlandırılmayacak. Fakat ara sınavda ve finalde yazma kısımları olacağı için öğrencilerimizin Webonline’da bulunan writing task’lari yapıp hocalarından feedback almalarını önermekteyiz.

Checkpoint’leri yapmak zorunlu mu?

Hayır zorunlu değil. Fakat dersi düzenli olarak takip ettiğinizin göstergesi olarak Checkpoint’leri belirlenen zamanlarda yapmanızı öneririz.

Checkpoint’leri yapmadan bir sonraki haftaya geçebilir miyim?

Evet geçebilirsiniz.

Ekle-silden sonra dersi aldım, Checkpoint quizi yapabilir miyim?

İlk iki haftaya ait chekcpoint quizleri 3. haftanın sonuna kadar (15.10.2017 – 23.59) yapılabilecektir.

Checkpoint’deki soruları yanlış cevapladım. Geçme notum etkilenecek mi?

Hayır etkilenmeyecek. Checkpoint’ler o haftaki aktiviteleri o hafta süresinde yapıp yapmadığınızı kontrol etmek içindir ve buna göre kanaat notunuz belirlenecektir (Her iki soruyu yanlış yapsanız dahi bir problem olmaz). Eğer Checkpoint’ler’i “Submit” etmediyseniz tekrar yapılabilirsiniz. (sadece bir submit hakkınız vardır)

Kitap almak zorunlu mu?

Dersi rahat bir şekilde takip edebilmek ve alıştırmaları yapabilmek için kitap almanız gerekmektedir.

Practice aktivitelerde puanlama olacak mı?

Hayır. Bu aktiviteler video üzerinden anlatılan derslerin pekiştirilmesi amacını taşımaktadır.

Grading system/Ders Geçme Sistemi nasıl olacak?

Bu derste uygulanacak olan not sistemi şu şekildedir:

Online Quizzes (Listening): 10 %

Midterm (Reading, Grammar, Vocabulary, Writing): 30 %

Final (Reading, Grammar, Vocabulary, Writing): 60 %

Midterm ve Final online/internet üzerinden mi yapılacak?

Hayır. Midterm ve final sınavları öğrencilere bildirilecek olan sınıflarda yapılacaktır.

Webonline’a nereden erişebilirim?

Webonline’a webonline.cankaya.edu.tr adresinden öğrenci kimlik bilgilerinizi girerek ulaşabilirsiniz.

Bilgisayarım yok. Webonline’a nasıl girebilirim?

Webonline’ı mobil cihazlarda rahatça kullanabilirsiniz. Ayrıca Çankaya Üniversitesi bilgisayar laboratuvarlarındaki bilgisayarları da erişim için kullanabilirsiniz.

Hocamın kim olduğunu bilmiyorum. Nasıl öğrenebilirim?

Öğrenci ders kayıt sistemi üzerinde ders kaydını yaptırmış olduğunuz ENG kodlu ders için, dersi veren Öğretim Görevlisi bilgisi de gösterilmektedir. sql.cankaya.edu.tr adresinden dersin hocasını görebilirsiniz.

Hocamın ofis ve iletişim bilgilerine nereden ulaşabilirim?

Webonline-ENG122 sayfasında en üst kısımda ders hocalarının listesi, ofis saatleri ve iletişim bilgileri vardır. Buradan hocanızın bilgilerini görebilirsiniz. Ofis saatlerini öğrenmek için buraya tıklayınız.

Webonline’daki materyallere ek çalışabileceğim online bir ortam var mı?

Evet var. Satın aldığınız kitabın yayın evinin sunduğu Pearson Online  sistemi üzerinde ünitelerdeki konuların tekrarını yapan practice aktiviteler bulunmaktadır.

Pearson’ın Online sistemine nasıl kayıt olacağım?

Kitabın online workbook’u olan “MyEnglishLab” özelliğini kullanmak istiyorsanız, http://www.myenglishlab.com/courses-newlanguageleader.html adresine giderek kitabınızda bulabileceğiniz aktivasyon koduyla beraber kayıt olmanız gerekmektedir. Nasıl kayıt olunacağı ile ilgili ayrıntılı bilgi istiyorsanız http://www.myenglishlab.com/video-myenglishlab-students.html?WT.ac=MELHomeRegisterGuideStudents adresindeki videoyu izleyebilirsiniz.

Pearson MyEnglishLab aktivitelerini yapmam geçme notunu etkiler mi?

Hayır etkilemez. Pearson MyEnglishLab aktiviteleri ek çalışmalarınız için size sunulan bir platformdur.