Y-ENG 221 FİNAL SINAVI DUYURUSU

Sevgili Öğrencilerimiz,

• 01 Eylül 2021 Çarşamba günü, saat 17:00’da ENG221 öğrencileri için internet üzerinden eş zamanlı olarak Yaz Okulu Final Sınavı gerçekleştirilecektir. Bu sınav Y-ENG221 dersinin Moodle sınıfında mevcut olup Safe Exam Browser kullanılarak yapılacaktır ve sınavın gözetmenliği Zoom üzerinden olacaktır. Sınav süresi 60 dakikadır. Gerekli hazırlıkların ve duyuruların yapılabilmesi için öğrencilerin 16:40’ta Zoom oturumlarını açmış olması ve ilgili Zoom linkine giriş yapmış olması gerekmektedir. Lütfen öğrenci kimliklerinizi yanınızda bulundurunuz.

• Sınav, WEBONLINE MOODLE Y-ENG221 FINAL EXAM başlığı altında olacaktır.

• Final sınavı içeriği aşağıda belirtilmiştir:
    • Yazma (100 puan)

• Zoom meeting ID bilgilerine Çankaya Üniversitesi öğrenci maillerinizden veya ilgili moodle sayfasından ulaşabilirsiniz.

• Bu sınavın uygulanması aşağıda belirtildiği şekilde olacaktır.
  • Adım 1: Sınavın gözetmenliğiZoom üzerinden olacağından öğrenciler cep telefonlarından/bilgisayardan Zoom oturumuna giriş yaparlar.
  • Adım 2: Gözetmen öğretim görevlisi listeye işaretleyerek ve “ekran görüntüsü” ile sınav yoklamasını alır ve sınavda uyulacak kurallarla ilgili bilgilendirme yapar.
  • Adım 3:Sınav başlamadan 3 dakika önce aday Safe Exam Browser tarayıcısını çalıştırır ve https://webonline.cankaya.edu.tr/ adresine giriş yapar. Bu sınav Safe Exam Browser tarayıcısı üzerinden gerçekleştirilecektir. Diğer bir deyişle öğrenciler başka bir tarayıcı kullanarak bu sınava erişemezler.
    • Adım 4:Öğrenciler sınav sorularını yanıtlar ve verilen sürenin bitiminden önce yanıtlarını sisteme kaydeder.
    • Adım 5: Safe Exam Browser tarayıcısı kapatılır. Gözetmen öğretim görevlisinin bilgilendirmesi ile aday Zoom oturumundan çıkış yapar.
  • Öğrencilerimizin, aşağıda belirtilmiş hususlarla ilgili dikkat etmelerini rica ediyoruz.
    • Sınav Safe Exam Browser tarayıcısı üzerinden gerçekleştirileceğinden öğrencilerin herhangi bir sorun yaşamamaları için en az iki gün öncesinden Safe Exam Browser tarayıcılarının sorunsuz çalıştığını kontrol etmeleri sınavlarının sorunsuz geçmesi açısından önemlidir. (Dersin webonline sayfasında Safe Exam Browser’ın test edilmesi için bir deneme sınavı bulunmaktadır.)
    • Öğrencilerin Zoom oturumunda görünen isimlerini kendi adları ve soyadları şeklinde belirtmeleri beklenmektedir. Bununla ilgili olabilecek karışıklıklardan öğrencinin kendisi sorumludur.

Sınavda başarılar dileriz.

Çankaya Üniversitesi

Modern Diller Birimi

Y-ENG 221 FINAL EXAM ANNOUNCEMENT

Dear students,

• ENG221 FINAL EXAM will be held synchronously (online) on Wednesday, 01 September 2021 at 17:00. The exam will be available on Moodle class of Y-ENG221 and can be accessed via Safe Exam Browser and the proctoring of the exam will be carried out on Zoom. The exam will last for 60 minutes. Students are expected to be present and open their zoom links and sign in the zoom link at 16:40 in order for us to carry out all necessary exam procedures and make announcements.  Please, do not forget your student ID cards.

• The exam will be under Y-ENG221 FINAL EXAM on Webonline Moodle.

• Final Exam content will be as follows:
    • Writing an essay (100 pts)

• Zoom meeting ID link will be in your Çankaya Univeristy student mail address and on the related moodle class.

• The steps to conduct this exam are as follows:
    • Step 1: The exam is to be proctored on Zoom; thus, students are to join the Zoom session via their mobile phones/computers.
    • Step 2: The proctor records attendance using the student list and by taking “screen shot” and informs students about exam rules and regulations.
    • Step 3: Students run Safe Exam Browser and log in at https://webonline.cankaya.edu.tr/. This exam will be conducted through the Safe Exam Browser. In other words, students cannot access this exam using another browser.
  • Step 4: Students answer questions and submit answers before the allocated time ends.
  • Step 5:Students will close Safe Exam Browser and leave the Zoom session only upon being informed by the proctor.

• Students are to keep in mind the following:
    • As the exam is to take place on Safe Exam Browser, students are to ensure that Safe Exam Browser works properly at the latest two days prior to the day of the exam. (There is a practice exam to test Safe Exam Browser on the course Webonline page.)
    • On Zoom, the display name is to be identical to the student’s real name. This is the student’s sole responsibility in case there are any issues regarding this matter.

We wish you the best of luck.

Çankaya University

Modern Languages Unit